TOP termékek

Vásárlás előtti tudnivalók

Zehnder ComfoAir Standard sorozat

A ComfoAir Standard sorozat a Zehnder belépő szintű hővisszanyerős szellőztetőit tartalmazza. A ComfoAir 300-as gépek alkalmasak családi házak, nagyobb lakások gépi szellőztetésére, kb.120-140 m2 alapterületig. A ComfoAir 375- ös modellt a nagyobb családi házakhoz javasoljuk, akár entalpiás kivitelben is.

Elhelyezés

A hővisszanyerős szellőztetőket olyan helyiségben lehet elhelyezni, ahol minden körülmények között biztosítható a 10C°-os környezeti hőmérséklet. Legtöbbször a gépészeti helyiség, a mosókonyha, tároló helyiség, fűtött garázs az elhelyezésre a legalkalmasabb. A ComfoAir Standard gépek fali kivitelűek, vagy lábon állók. Az entalpiás változatok nem igényelnek kondenzvíz bekötést, de a normál hőcserélős gépekben keletkező kondenzvizet csatornába kell kötni, erre is gondolni kell az elhelyezésnél.

Fagymentesítő

Minden gép rendelkezik fagyvédelemmel, de ezek módja különböző. A "V" jelű gépekbe villamos fagymentesítő van építve. Ezt javasoljuk minden normál hőcserélős gép esetén. Ha ez nincs beépítve, akkor a friss levegő ventilátor csökkenti a fordulatát fagyveszély esetén, erős fagyban akár meg is állhat. 

A ComfoAir Standard gépek automatika lehetőségei

A Standard gépcsalád szerényebb automatika lehetőségeket kínál mint a ComfoAir Q vagy a ComfoAir E sorozat. A gép előlapján kijelző található, ez azonban nem alkalmas a fokozatok közötti váltásra. Erre külső kapcsoló (ez a legegyszerűbb megoldás), vagy Zehnder Comfosense kezelő alkalmas. Utóbbi esetben a Comfosense egyúttal kijelzőként is üzemel. A gép alkalmas egy késleltetett-időzített magas fokozatú átváltásra, amit kapcsolhat mozgásérzékelő, vagy páratartalom kapcsoló, vagy bármilyen más kapcsoló szenzor.

Luxe kiegészítő alaplap

Ha valaki ennél több szabályozási lehetőségre vágyik, a szakszerviz beépíti a Luxe bővítőmodult. Ezzel az alkatrésszel a gép már akár CO2 érzékelővel is vezérelhető. 

Szűrők, szűrőcsere

A hővisszanyerő gépben két szűrő van. A kintről érkező levegőt ePM1 szűrő szűri. A bentről elszívott levegő portartalmától durvaszűrő védi a hőcserélőt. A szűrőket kétszer lehet takarítani, harmadik alkalommal cserélni kell. A szűrő ellenőrzésre a gép kijelzője figyelmeztet 16 hetenként, de ez az érték változtatható a felszerelés helyétől függően. Ahol a külső szennyezés fokozottabb, gyakoribb karbantartás szükséges.

Balos vagy jobbos változat

A ComfoAir Standard sorozat balos vagy jobbos változatban rendelhető.

A jobbos változatnál, a géppel szemben állva:

  • jobb kéz felől a falhoz közelebb: a lakásba befújt levegő
  • jobb kéz felől a faltól távolabb: a lakásból elszívott levegő
  • bal kéz felől a falhoz közelebb: a kintről érkező friss levegő
  • bal kéz felől a faltól távolabb: a kifelé tartó kidobott levegő

Légszállítás

A Standard 300-as gép 220 Pa rendszer ellenállásig képes a 300 m3/h légszállításra. Sok más gyártó, a gépek megnevezésében más gyakorlatot követ. Ők a "háromszázas" jelölést sok esetben olyan gépekre használják, amik ezt a légszállítást csak 0 Pa rendszer ellenállás esetén tudják. Ez komoly félreértéshez vezet, ugyanis ezek a gépek a légtechnika rendszerbe beépítve már jelentősen kevesebb levegő mozgatására képesek csak. Ilyen hővisszanyerős szellőztetőhöz viszonyítva a ComfoAir Standard 300 egy jóval nagyobb és megbízatóan működő gép.