TOP termékek

Vásárlás előtti tudnivalók

Zehnder ComfoAir Q sorozat

A Zehnder 2016-ban mutatta be teljesen újszerű hővisszanyerő gépeit, a ComfoAir Q elnevezésű gépeket. Sok új kiegészítővel, három géptípus rendelhető:

  • ComfoAir Q350, az átlagos méretű családi házak számára (kb. 120-160 m2), a webáruházban: ComfoAir Q350 családi ház hővisszanyerő
  • ComfoAir Q450, a nagyobb családi házak számára (kb. 160-200 m2), a webáruházban: ComfoAir Q450 családi ház hővisszanyerő
  • ComfoAir Q600, a villák, extra helyiségekkel rendelkező nagy családi házak számára (200 m2 felett)


A Zehnder ComfoAir Q gépekben alkalmazott fejlesztései


A ComfoAir Q350 / Q450 / Q600 hővisszanyerők műszaki paramétereivel jelenleg a csúcskategóriát képviselik. Nagyon magas hatásfok, alacsony zajszint és nagyon alacsony villamos fogyasztás jellemzi a gépeket.


Új ellenáramú hőcserélő


A gépekben a Paul új ellenáramú hőcserélője kapott helyet, aminek a felülete még nagyobb lett (44 m2). Az iparágban senki más nem gyárt ilyen nagy felülettel lakossági hőcserélőket.  A legnagyobb hatásfok az ellenáramú hőcserélőkkel érhető el

Az új hőcserélő entalpia (páravisszanyerős) változatban is készül, természetesen a 2013 óta ismert polimer membrános, vízzel takarítható változatban.

Új ventilátorok és szenzorvezérlés

Természetesen a ventilátorok radiál kialakításúak, EC motoros hajtásúak. A ventilátorok "Flow Grid" technológiával ellátottak, ennek köszönhetően zajszintjük még alacsonyabb.  A ventilátorok pontos légszállításáról nyomáskülönbség érzékelők gondoskodnak. Ez a megoldás teljesen újszerű a lakossági hővisszanyerők piacán. Köszönhetően ezeknek az érzékelőknek, a  ComfoAir Q sorozat gépei minden körülmények között képesek a kiegyenlített szellőzés tartására, ezáltal a nagyobb hatásfok elérésére.

Szintén szokatlan megoldás, hogy a gépbe szereltek két páratartalom érzékelőt is. A hővisszanyerő automatikája a külső és belső páratartalom függvényében képes eldönteni, hogy a szellőzés javít-e a belső klímán vagy ront. Ha a külső levegő szélsőségesen alacsony vagy magas páratartalmú, a gép megváltoztatja a szellőzési programját.


Új automatika elemek, okostelefonos vezérlés

A Zehnder új hővisszanyerői vezérelhetők okostelefonról is, ehhez csupán a Comfoconnect LAN C nevű terméket kell megvásárolni (webáruházunkban megtalálható) , illetve telepíteni kell az ingyenes Comfocontrol appot. A készülékhez kapcsolhatók CO2 érzékelők, rádiós üzemű távkapcsolók, folyadékkristályos kijelzők, LED-es kapcsoló-kijelzők. az automatika lehetőségek meglehetősen széleskörűek. Az épületelügyeleti rendszerben gondolkozó ügyfeleknek a KNX rendszert javasoljuk, ehhez nyújt a Zehnder gyári csatoló modult (Comfoconnect KNX).


Akik a legegyszerűbb megoldást részesítik előnyben, a gépbe épített kezelő-kijelző a jó választás. Ez semmiféle többlet költséggel sem jár, minden készülék alap tartozéka.

Új szűrők

A Zehnder a szűrőkön is jelentős fejlesztéseket hajtott végre. A szűrők felülete jelentősen nőtt. A gépek alapból 2 db G4 osztályú szűrővel felszereltek, a pollenszűrő opció (webáruházunkban megtalálható). A szűrő karbantartására  a kijelző figyelmeztet. A figyelmeztetés az átáramlott levegő mennyisége alapján történik (a korábbi ComfoAir gépeknél ez időprogram alapján történt).

Nincs többé balos-jobbos keveredés

Szinte képtelenség a ComfoAir Q gépcsalád minden fejlesztését felsorolni, de végül egy (elsősorban a szerelőket érintő) kérdésről adunk hírt, ez pedig a készülék felszerelésének a megkönnyítése. A többi gyártónál megszokott, hogy egy hővisszanyerő gép balos és jobbos változatban rendelhető és ez bizony okoz néha galibát. A Zehnder ComfoAir Q gépek szoftveresen állíthatók balosra-jobbosra, tetszés szerint. A gyári beállítás egyébként jobbos.


A felszerelést tovább egyszerűsíti a TR típusú gépeken a forgatható csatlakozó könyök (kép). Az ST típusú húvisszanyerők felfelé köthetők légcsatornához.További kérdése van? Kiváncsi a többi Zehnder innovációra? Keressen minket elérhetőségeinket, nézze meg a termékeket a bemutatótermünkben!